Menu

Hər kəsin sevdiyi yoqurtlar əslində göründükləri qədər məsum deyil. Mağazadan alınan yoqurtlar uzunömürlü olsun deyə onlara vurulan qatqı maddələri, qabaq açıldıqdan sonra bakteriya yaranmasına səbəb olur. Buna görə də xüsusilə uşaqlarda bir sıra xəstəlik və narahatlıqlara gətirib çıxarır. Ən yaxşı və təbii üsul yoqurtu evdə hazırlamaqdır. Texnologiyanın inkişafı da artıq yoqurtları evdə hazırlamağımız üçün münasib şəraiti yaradır. Xüsusilə təbii süddən hazırlanan qatıqlar həm təbiiliyi, həm də gözəl dadı ilə seçilir. Yoqurt hazırlama maşınları da bu sahədə xanımların ən böyük köməkçiləridir. İş prinsipi və çalışma mexanizmi olduqca asan olan yoqurt hazırlama maşınları haqqında daha ətraflı məlumatı bu yazımızdan əldə edə bilərsiniz.

Yoqurt hazırlama maşınları ilə istədiyiniz yoqurt və qatıqları necə hazırlamaq olar? Əvvəla istifadə edəcəyiniz süt və mayanı soyuducudan çıxarıb kənarda gözlədin. Səhər məhsulları qarışdıraraq cihazın tutumuna uyğun olaraq qabına əlavə edin. Qabları yoqurt hazırlama maşına yerləşdirin. İstədiyiniz konsentrasiyaya uyğun, 8-12 saat mayalanma intervalından sizə uyğun olanı seçin. Qatıq mayalandıqdan sonra qabları maşından çıxardın və bir müddət soyuducuda gözlədin.

Bəzi məqamları qeyd etmək yerinə düşər. Qatığın daha sağlam və təbii olmasını, uzunömürlü olmasını istəyirsinizsə istifadə etdiyiniz süd də təbii olmalıdır. Müəyyən markalar tərəfindən istehsal edilən şüşə qablardakı süddən istifadə etməyiniz daha məqsədəuyğun olacaq. Yoqurt hazırlanma prosesində maşını tərpətməyin. Əks təqdirdə bakteriyalar uyğun konsentrasiyanı təmin edə bilməz. Yoqurtunuzun mayasının tamamilə ev istehsalı olmasını istəyirsinizsə, öz hazırladığın qatıqdan ard-arda 3 dəfə istifadə edin.

Keyfiyyətli və sərfəli yoqurt hazırlama maşınlarını unimall.az saytından online şəkildə sifariş edə bilərsiniz.