Menu

Tərəvəz (27 Məhsul)

Mvt.Kelem Gul Kg
3.55  M
Mvt.Alma Qala Yerli Kg
3.75  M
Mvt.Xiyar Patron Kg
1.25  M
Mvt.Badimcan Kg
4.25  M
Mvt.Cugundur Kg
0.73  M
Mvt.Kelem Kg
0.55  M
Mvt.Kabacki Kg
0.85  M
Mvt.Zencefil (Imbir) Kg
9.55  M
Mvt.Biber Aci Kg
4.45  M
Mvt.Biber Bolqar Sirin Kg
3.85  M
Mvt.Brokoli Kg
3.55  M
Mvt.Kok Kg
0.85  M
Mvt.Sarimsaq Kg
2.45  M
Mvt.Sogan Kg
0.35  M
Mvt.Badimcan Yumru Kg
4.90  M
Mvt.Balqabaq Kg
2.85  M
Mvt.Biber Carliston Kg
4.95  M
Mvt.Biber Rengli Kg
5.45  M
Mvt.Kartof Gedebey Kg
0.70  M
Mvt.Kartof Tovuz Kg
0.65  M
Mvt.Pomidor Ceri Kg
4.25  M
Mvt.Pomidor Qazax Kg
1.75  M
Mvt.Pomidor Salxim Kg
2.65  M
Mvt.Pomidor Zire Kg
2.55  M
Daha çox göstər

Göstərilib: 24 Toplam: 27

 ƏvvəlSonra 
Məhsul : 27    Səhifə : 2    

Hər kəsin sevərək yediyi, gündəlik həyatımızda mütləq mümkün olar hallarda istifadə etdiyimiz tərəvəzlərin faydasını saymağa ömür yetməz. Tərəvəzlər vitamin, mineral, diyetik lif və antioksidantlar baxımından olduqca zəngindir. Sağlam və balanslı şəkildə qidalanmağın şərtlərindən biri mütləq şəkildə gün ərzində tərəvəz yeməkdir. Tərəvəzli yeməklər süfrəmizdə daima olmalıdır. Azərbaycan mətbəxində yer alan tərəvəzlər həm də çiy şəkildə istehlak edilməlidir.

Tərəvəzlərin faydaları nələrdir? Hər bir tərəvəz fərqli vitamin və mineralla zəngindir. Hər tərəvəzin faydası özünəməxsusdur. Gəlin, bu yazımızda tərəvəzlərin ortaq xeyirlərindən danışaq.

Tərəvəzlərin hamsı lif ehtiva edir. Lif sayəsində həzm sistemi yaxşılaşır və daha rahat funksiyasını yerinə yetirir. Lif qəbizliyin qarşısını alır və daha uzun müddət tox qalmağımıza kömək edir. Xüsusilə potassium tərkibli tərəvəzlər ehtiva etdikləri antioksidantlar sayəsində ürəyinizin düzgün çalışmasına səbəb olur. Xüsusilə tünd yaşıl yarpaqları olan tərəvəzlər yüksək dərəcədə maqnezium ehtiva edir. Hansı ki, maqnezum stress hormonunu azaldır və rahatlaşmağımıza kömək edir.

Tərəvəzlərin əksəriyyəti B qrupu vitaminləri baxımından zəngindir. Bu qrup vitaminlər qayğı, depresiya kimi simptomları azaldır. K vitamin isə bədəndə stresdən yaranan iltihab və ödəmi azaldır. Orqanizmamızın ehtiyacı olan fol turşusu da tərəvəzlərdə mövcuddur. Tərəvəzlərin tərkibindəki E, C vitaminləri birlikdə fəaliyyət göstərərk dərini yaşlanmaqdan qoruyur.

Bəs tərəvəzləri necə bişirməliyik? Tərəvəzləri bişirərkən hər birinin xarakteristikasını nəzərə alsanız, onların vitamin və minerallarını itirmədən süfrənizə gəlməsinə imkan yarada bilərsiniz. Əlbəttə heç bir vitamin və mineralını itirmək istəmiriksə tərəvəzləri çiy halda yeməliyik. Bəzi tərəvəzlərdə bu mümkün olmadığı üçün düzgün qaydada bişrsək yenə də ən az itkiylə tərəvəzlərdən yararlana bilərik. Tərəvəzləri daha çox buxarda, az suda ya da tavada çox qısa müddətdə soteləyərək istehlak edə bilərsiniz.