Pendirlər

President 400gr Erid.Pendir Qaymaqli Pl/Q
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 150gr Pendir Qaymaqli 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 150gr Pendir Mozarella 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 150gr Pendir Maazdam 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 150gr Pendir Leqkiy Slivocniy 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 150gr Pendir Gobelekli 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 140gr Pendir Qaymaqli 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 140gr Pendir Maasdam 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 140gr Pendir Gobelekli 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 140gr Pendir Assorti 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 100gr Pendir Le Blue Fransiz
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 100gr Pendir Emmental 45%
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 250gr Telli Kasgkaval Cheese
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 400gr Mascarpone Pendir Pl/Q
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 250gr Dil Peyniri
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 200gr Ricotta
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 200gr Pendir Mozzarella Vakum
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 200gr Mascarpone Pendir Pl/Q
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 150gr Keci Pendiri Pl/Q
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Kaanlar 120gr Suda Mozzarella
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 50gr Pendir Slivocniy
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 250gr Pendir Qolland 45%
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 140gr Pendir Leqkiy Slivocniy 8li
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
President 400gr Erid.Pendir Qaymaqli Pl/Q
Qiymət üçün əlaqə saxlayın
Daha çox göstər

Göstərilib: 24 Toplam: 81

 ƏvvəlSonra 
Məhsul : 81    Səhifə : 4    

Pendir çox qədim bir qida məhsuludur. Pendir istehsalına dair əldə edilən ən qədim arxeoloji qazıntılar e.ə 5000-ci ilə aiddir və Polşada aparılan tədqiqatlar zamanı meydana çıxıb. Daha çox Mərkəzi Asiya və Avropada geniş yayılıb. İnsanlar tərəfindən daha çox sevilməsi və daha geniş ərazilərdə yayılması Roma İmperatorluğu dövrünə gedib çıxır.

İlk istehsalın e.ə 8000-ci ildə baş verdiyi ehtimal olunub. İlk pendir Mərkəzi Asiya immiqrantı olan türklər tərəfindən hazırlanıb.  O zamanlar buqidanı heyvanın dərisi və ya iç orqanlarında qoruyub saxlayırdılar.

Pendir nədir və pendir növləri hansılardır? Fermentasiya ilə süddən hazırlanan qidalara pendir deyilir. Dünyada bir çox müxtəlif pendir növləri var. Pendir çox keçmişdən bəri tanınır. Hətta yağdan daha əvvəl pendir hazırlandığı güman edilir. Qədim Türklər müxtəlif pendirlər hazırlamışdı.

Pendir hazırlığı sütün qaynadılması ilə başlayır. Qaynadıldıqdan sonra süd soyudulur və uynuk adlı çöküntü əmələ gəlir və o sulu hissədən ayrılır. Uynük parçaya yığılır və bir daş üzərində əzilərək suyu süzülür. Bir neçə həftə bu şəkildə turşudulur. Daha sonra günəş və ya odda qızdırılaraq qurudulur və duzlanır. Bu, pendirin ən qədim formasıdır. Daha sonra maya istifadə etməklə hazırlanıb. Pendirin növü mayaya görə dəyişir.Pendirlər əksərən inək və ya qoyun südündən hazırlanır. Son dövrlərdə keçi südündən hazırlanan pendirlər daha sağlam hesab edilir.

Pendir növləri

Dünyada hazırlanmış bir çox pendir çeşidi var. Əsaslar bunlardır:

Ağ Pendir. - Südün laxtalanmış hissəsindən hazırlanır. Yumşaqdır. Südün yağı əlavə olunsa tam yağlı pendir əldə edilir. Ən gözəl ağ pendir Türkiyədə hazırlanır. Ağ pendir Balkan ölkələrində və Yaxın Şərqdə də geniş istifadə olunur. Güclü bir qidadır. Təzə, yumşaq, duzsuz peynirə "lor" deyilir.

Çeddar Peyniri. – Bu pendirlər sərt və sarı olur. Türkiyə, Balkanlar, Cənubi Avropa sahillərində yaxşı növləri hazırlanır. Türkiyədə ayrıca edilən «tulum» və «teleme» pendirləri də bu pendirin bir növüdür.

Holland pendiri. Edam adlandırılan bu pendir sərtdir. İtaliyada bu cins pendir (Gorgonzola) adlanır.

Gruyere Pendir. - Bu sərt pendirin rəngi sarıdır və içi dəliklidir. Hollandiya, Fransa, İsveçrə və Türkiyədə hazırlanır. Bu növə yaxın olan, yağı alınmış süddən hazırlanan sarı rəngli Parmesan da italiyada hazırlanır.