Menu

Tünd içkilər (281 Məhsul)

Satıcı : DRINKS
304.00  M
Satıcı : DRINKS
46.00  M
Satıcı : DRINKS
51.00  M
Satıcı : DRINKS
44.00  M
Daha çox göstər

Göstərilib: 24 Toplam: 281

 Əvvəl
1 2 3 4 5 6 7 8
Sonra  2 - 12
Məhsul : 281    Səhifə : 12    

Tünd içkilər digərlərinə nisbətən daha sərt, acı bir dada malikdir və daha tez təsir edir. Bəs tünd içkilər hansılardır? Onlar haqqında nələr bilirik? Gəlin bu yazımıza diqqət yetirək.

Rakı. Türklərin ənənəvi içkisidir. İlk olaraq Osmanlı zamanında istehsal edilib. Hazırda Türkiyədə istehsal və istehlak siyahısında birinci yerdədir. Almaniya, Amerika, Çin başda olmaqla bir neçə ölkəyə ixrac edilir. Rakı normalda rəngsizdir, lakin su qatıldığında ağtəhər rəngə dönür. Bunun səbəbi, rakının içərisindəki alkoqol səviyyəsinin 38 dərəcədən aşağı salınmasıdır. Rakının alkoqol səviyyəsi isə 40-45 % təşkil edir. Rakıya “aslan südü” deyilməsinin səbəbi, Osmanlı zamanında aslan başına oxşayan qablarda servis edilməsi və su qatıldıqda südə oxşamasıdır.

Viski. İrlandiya və Şotlandiyada “həyat suyu” olaraq bilinir.Adətən taxta çəlləklərdə dincəldilən, taxıldan damcı yolu ilə əldə edilən bir içkidir. Viski sərt içkidir. Müəyyən bir yaşdan sonra daha çox rəğbət görür. Viski də şərap kimi gözlədildikcə dadı yumşalan və gözəlləşən içkidir. Dünyanın ən məşhur viskisi şotland viskiləridir. Dünyanın hər bir yerində saxtası hazırlansa da, bu viskinin dadına baxanlar onu saxtasından ayıra bilirlər. viskilərin alkoqol səviyyəsi araqla eynidir: 40%.

Cin. Bu içkinin vətəni Hollandiyadır. Lakin daha çox İngiltərə və Amerikada istifadə edilir. İngiltərənin milli içkisi olaraq qəbul edilib. Bu içki arpa, qarğıdalı, çovdar toxumlarından damdırılma yolu ilə əldə edilir və dadlandırmaq üçün böyürtkəndən istifadə edilir. Cinin dadı tərkibindəki aromanın cinsinə görə dəyişə bilir. Adətən küncüt, keşnik, berqamot, badam, şüyüd, yaşıl limon və portağal qabığı qatılaraq aromalandırılır. Alkoqol səviyyəsi 40-47 % təşkil edir.

Likor. Bu içki meyvələrdən və meyvə qabıqlarından əldə edilir. Bəzi likör çeşidlərinə şəkər də qatılır. Alkoqol səviyyəsi 20-30 % təşkil edir. Likörün hazırlanmasında bəzi meyvələrin özündən, bəzilərinin də nektarlarından istifadə edilir. Likör adətən kokteyllərlə birgə istifadə edilir.