Tortlar (729 Məhsul)

Xoş gəldin tortu 1 kq
20.00  M
Napaleon 1 kq
20.00  M
Elçilik tortu 1 kq
20.00  M
Ad günü tortu 1 kq
20.00  M
2li ad günü tortu 1 kq
20.00  M
Blueberry Cheesecake Cake 1 kq
20.00  M
Toy il dönümü tortu 1kq
20.00  M
Doubel Chocolate Cake 1kq
20.00  M
Çiyələkli soyuq çizkeyk 1kq
20.00  M
Kiçik toy üçün tort 1 kq
20.00  M
Sadə ad günü tortu 1 kq
20.00  M
7ff413fc b133 4fda 854e dffd50fb18f6
20.00  M
Şaxta baba tortu 1kq
20.00  M
Yeni il tortu 1 kq
20.00  M
Cold Cheesecake 1kq
20.00  M
Ad günü tortu 1 kq
20.00  M
Xoş gəldin tortu 1kq
20.00  M
Caramel Walnut Cake 1 kq
20.00  M
Ad günü tortu 1 kq
20.00  M
Daha çox göstər

Göstərilib: 24 Toplam: 729

 ƏvvəlSonra 2 - 16
Məhsul : 729    Səhifə : 31    

Tort sifarişi

Tortlar insanların ən sevdiyi desertdir. Bayram süfrəsinin ayrılmaz bir hissəsi olan tort bir və ya bir neçə qatdan ibarət olan desertdir. Bu qatların arasında krem və ya cem olur. Tortun üstü adətən kremlə, qlazurla və ya meyvə ilə bəzədilir. Əminliklə demək çətindir ki, tort kim tərəfindən və nə vaxt kəşf edilib. Bəzi kulinariya üzrə tarixçilər qeyd edirlər ki, tortun vətəni İtaliyadır. Lakin bəzi tarixçilər isə qeyd edir ki, qədim Şərq aşbazları süd, bal və küncütdən istifadə edərək ləziz şirniyyatlar hazırlayıb. Bu şirniyyatların forması biz öyrəşdiyimiz tort formasını xatırladıb.

Lakin müxtəlif teoriya və fikirlərə baxmayaraq, bir məqam fakt olaraq qalır – desert sənətinin dəb təməlçisi Fransadır. Bu ölkənin kiçik kafelərində təqdim edilən tortlar bütün dünyada məşurlaşıb. Fransalı konditerlər isə əsrlər boyu bu sənətdə qabaqcıl yer tutub. Buna görə də, bizim dilə keçən “şirin” sözlərə - beze, krem, karamel, jele, biskvit , təəcüblənməməliyik.

Bundan əlavə qeyd etmək lazımdır ki, tendensiyadan və modadan aslı olmayaraq hər bir ölkənin öz tort bişirmə və bəzədilmə adəti formalaşıb.

Tortlar insanların ən sevdiyi desertdir

Əsl tort bütöv bişirilən biskvitdir, yəni forması daha çox piroqa oxşayır nəinki torta. Bişdikdən sonra belə deserti biraz qlazur və ya quru meyvə ilə bəzəyirlər.

İtalyansayağı tortun xəmir hissəsi içlik hissəsindən ayrı bişirilir. Şirin və xəmir hissələr soyduqdan sonra birləşdirilir. Həmçinin bu tortlara əlavə işləmələr etmək olar ki, tort daha hündür olsun.

Yığma tort müxtəlifliyi ilə seçilən tort növüdür. Bu tortlar müxtəlif materiallardan hazırlanır, lakin prinsip eynidir: qatlar yarımfabrikat kimi bişirilir, sonra isə müxtəlif içliklərlə doldurulur. Yığma tortlar öz növbəsində bir neçə növə bölünür: fransız tortu, vyanasayağı tort, vafli tortu, kövrək undan hazırlanmış tort, “duru” tort, tvoroqlu tort.

Bizim saytda siz ad günü, toy, nişan və s. səbəblər üçün tort sifariş verə bilərsiniz. Nuş olsun!