Yaxşı bir protein qaynağı olan dana ətinin yalnız 4 qramı gündəlik protein ehtiyacının proteinin 64.1% -ni təmin edir. Təbii dana əti ürəyi qorumaq və xərçəng riskini azaltmaq üçün lazım olan əsas qida maddələrini özündə ehtiva edir. Zülal baxımından yaxşı bir qaynaq olan dana ətində həm də B6 və B12 vitaminləri də mövcuddur. B6 və B12 vitamini birlikdə təhlükəli kimyəvi homosistenləri orqanizmin ehtiyacı olan xeyirli maddələrə çevirə bilir. Yüksək homosistein infarkt və paralic kimi xəstəliklərlə əlaqəli olduğundan, bu B vitaminlərini bol miqdarda istehlak etmək lazımdır. Bu ehtiyac isə mal əti vasitəsilə ödənilir. Yağ miqdarı, kalorisi az olduğundan diyeta edənlər və şəkər xəstələri üçün də xüsusilə məsləhət görülür.

 Təbii dana əti mineral, selenium və sink qaynağıdır. Bağırsaq xərçəngi riskini azaldan mal əti astma, revmatizma, artrit kimi xəstəliklərin də qarşısını almaq da yardımcı olur. Buna görə də bu cür xəstəliklərlə savaşanlar və ya nəsillərində bu cür xəstəliklərdən əziyyət çəkənlərin mütləq gündəlik qida rasionlarına dana ətini daxil etmək məsləhət görülür. Yağsız mal əti arteriya damarlarının fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Bu damarın düzgün fəaliyyət göstərməməsindən yaranan xəstəliklərin qarşısını almaqda yardımcı olur. Damar divarlarının zərər görməməsi üçün lazım olan bütün qida maddələrini özündə ehtiva edir. Həmçinin immuniteti qaldıran dana əti metobolizmanı da sürətləndirir. Buna görə də həzm problemi yaşayanlar üçün də dana əti mütləqdir.

Yüksək miqdarda dəmir, protein mənbəyi olan mal əti diyeta edən və şəkər xəstəliyindən əziyyət çəkənlər üçün də xüsusilə önəmlidir. Az kalorisi və yüksək protein saysəində mal əti arıqlamaq istəyənlər üçün məsləhətdir.