Toyuq əti hər kəsin sevimlisi olduğu qədər protein baxımından da zəngin qida məhsuludur. Tərkibindəki vitamin və minerallar da ən az proteinlər qədərdir və insan sağlamlığı üçün xüsusi əhəmiyyət kəsb edir. Bu xüsusiyyətləri ilə toyuq əti çəki itirməyə, xolestrin və təzyiqi nəzarətdə saxlamağa yardımcı olur. Həmçinin bəzi mənbələrdə toyuq ətinin xərçəng riskini də azaltdığı göstərilir. Toyuq əti C, B qrupu, A, E, D və K vitamin ehtiva edir. Həmçinin 100 qr toyuq ətinin tərkibində 215 kcal protein,n 18 qr yağ, 4 qr xolestrin, 75 mlg kalsum, 11 mlg dəmir, 0.9 mlg magnesium, 200 mlg fosfot, 147 mlg potassium, 189 mlg sodium, 70 mlg sink vardır.

Toyuq ətinin faydaları nələrdir? Qırmızı ətə nəzərən daha asan həzmedilən və yağ faizi daha az olan toyuq ətinin insan orqanizmasına xeyirləri saymaqla bitməz. Əvvəla onu qeyd edək ki, toyuq əti artıq çəkidən azad olmaq üçün ən yaxşı üsuldur. Çəki itirməkdə böyük rol oynayan protein toyuq ətinin tərkibində yüksək miqdarda vardır. Aparılan araşdırmalara əsasən toyuq əti artıq çəkidən azad olmağa kömək edir.

Toyuq əti təzyiqi normada saxlayır. Yağlılığının az olması toyuq ətinin təzyiqimizin dostu olmasını təmin edib. Aparılan araşdırmalara görə, toyuq əti hipertonik xəstələrdə müsbət dəyişikliklərə gətirib çıxarıb. Təbii ki bu tip xəstələr toyuqu daha çox suda bişirərək istehlak etsələr daha yararlı olacaq.

 Xolestrini aşağı salır. Qırmızı ıətə nəzərən daha az miqdarda doymuş yağ ehtiva edən toyuq ətinin xolestrin səviyyəsi də olduqca aşağıdır. Buna görə də toyuq əti qanda pis xolestrinin artmasına imkan vermir. Beləliklə, ürək xəstəliklərinin də qarşısını alan toyuq əti ürək qan damar xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər üçün ideal qidadır.