Meyvə Şirələri

Daha çox göstər

Göstərilib: 24 Toplam: 147

 ƏvvəlSonra 
Məhsul : 147    Səhifə : 7    

Hər kəs meyvələri çox sevir. Meyvə şirələri isə hər kəs, xüsusilə uşaqlar üçün çox faydalıdır. Hətta meyvədən daha tez həzm olunduğu və həzm sistemini çox yükləmədiyi üçün meyvədən daha faydalıdır. Məsələn, alma şirəsi qanazlığına, böyrəklərdən daşın düşməsinə kömək edir. Alma şirəsində kalori miqdarı minimal həddədir və dəmirlə zəngindir. Əgər diyeta saxlayırsınızsa, mütləq alma şirəsi içməlisiniz. Çünki, onun tərkibində bədəni şlaqlardan təmizləyən pectin maddələri çoxluq təşkil edir. Tənəffüs sisteminizdə problem varsa, gündə yarım stəkan alma şirəsi həkimlər tərəfindən məsləhət görülür. Alma şirəsini daha faydalı etmək üçün onu kök, çuğundur və portağal şirəsi ilə qarışdırın.

Armud şirəsi. Sidikqovucu təsirə malik olan armud şirəsi qan dövranını yaxşılaşdırır və böyrək problemlərini aradan qaldırır. Alma kimi, armud şirəsində də bədəni təmizləyən pectin birləşməsi var. Piylənmədən əziyyət çəkənlərə armud şirəsi məsləhət görülür. Çünki o, həzmi yaxşılaşdırır, antiseptic, antibacterial və ağrıkəsici təsirə malikdir.

Portağal şirəsi. C vitamini mənbəyidir. Xüsusilə qış aylarında, bədənin immune sistemini gücləndirir, soyuqdəymələrdə bədənin tez toparlanmasını təmin edir. Avtominoz problemi olan insanlar üçün portağal şirəsi çox faydalıdır. Bu şirə tonusu artıracaq, yorğunluğunuzu aradan qaldırıb, qan damarlarınızı möhkəmləndirəcək. Böyrək xəstəliklərindən, ateroskeleroz və hipertoniyadan əziyyət çəkən xəstələr portağal şirəsini bol-bol istehlak etməlidirlər. Lakin, mədə xorası, onikibarmaq bağırsaq, bağırsaq pozğunluğu və qastrit xəstələrinə portağal şirəsi məsləhət görülmür.

Şirə və nektarın fərqi nədir? Şirə meyvə və tərəvəzlərdən birbaşa əldə edilir. Onun tərkibində hərhansı rəngləyici, konservant, dadlandırıcı olmur. Belə şirə baha olur. Lakin nectar isə 25-50 % təbii şirədən ibarətdir, qalan hissəsi su, şəkər və baldan ibarət olur. Əgər düşünürsünüzsə ki, nectar şirədən posdir, yanılırsınız. Nektarda meyvənin vitamini qalır, buna görə də onu içmək daha məsləhətlidir.