Bişirmə qabları

 ƏvvəlSonra 2 - 15
Məhsul : 350    Səhifə : 15    

Şübhəsiz ki, mətbəxin ən önəmli ünsürlərindən biri tava və qazanlardır. Bu, yeməyin dadına da təsir edən bir amildir. Son illərdə bazarda bir-birindən fərqli rəngdə, modeldə və funksiyada qazan və tavalar mövcuddur. Bu qədər çeşid arasında seçim etmək də çətindir. Rəng və model sizin zövqünüzə görə müəyyən edilsə də, hər bir tava və qazanın funksiyaları bir-birindən fərqlənir. Buna görə də tava və qazanları doğru seçmək və onlardan doğru istifadə etmək lazımdır. Tava və qazan alarkən ilk olaraq məqsədinizi müəyyən etməlisiniz. Hansı yeməkləri bişirəcəksiniz, hansı funksiyaların olmasını istəyirsiniz? Hər bir avadanlığın funksiyası bir-birindən fərqləndiyinə görə, onları doğru şəkildə istifadə etməlisiniz.

Alacağınız qazanın istiliyi bərabər şəkildə yayıb yaymadığını analiz edin. Çünki bu məsələ yeməyinizin sağlam və düzgün şəkildə bişməsi üçün çox mühimdir. Dəmir qazanlar istiliyi mükəmməl şəkildə yayırlar, lakin materialı etibarilə sağlıqlı bir məhsul deyil. Buna görə də dəmir qazanlardan istifadə etmək düzgün deyil. Mütəxəssislər dəmir tavalardan da sadəcə ət qızartmalarında istifadəni məsləhət görür.

 Yeni aldığınız hər qazan və tavanı qabyuyan maşına atmayın. Əvvəla məhsulun bu avandlıqda istifadə edilməsinə icazə verən sertifikatın olub – olmamasını araşdırın. Əks təqdirdə, qabyuyan maşına qoyduğunuz tava və qazanlarınız solacaq və ömrü azalacaq.

 Qazanın dibi qalın və düz olmalıdır. Bişirdiyiniz yeməklərdən ən yaxşı məhsuldarlığı bu yolla əldə edə bilərsiniz. Əgər kartof bişirmək üçün qab istəyirsinizsə, polad qablardan istifadə etməyiniz məsləhətdir. Ümumiyyətlə, qızartmalar üçün ən yaxşı seçim polad qablardır.

Bişirmə qablarını sərfəli qiymətlərlə unimall.az saytından əldə edə bilərsiniz.