Ləziz və sağlam yeməklər yemək istəyirsinizsə, qızartmalardan, suda bişirilən tərəvəzlərdən daha dadlı bir üsulun adını çəkmək olar. Bunun üçün sizə buxarlı və multibişiricilər lazım olacaq. Buxarlı bişiricilər sağlam qidalanmaq istəyənlərin ən çox üstünlük verdiyi cihazlardandır. Bəs yeməkləri buxarda bişirmək niyə bu qədər mühimdir?

Ən sağlam qidalanma üsullarından biri olan buxarda bişirmə daha çox Çin və Uzaq Şərq mətbəxində qarşımıza çıxır. Yeməyin içində yer alan bütün məhsullar, ət, balıq, tərəvəzlər bütün vitamin və minerallarını qoruyub saxlaya bilirlər. Həmçinin, buxarda bişən yeməklərin ətri daha çox gəlir və bu qidaların enerji dəyərləri də çox az olur. Yəni, həm sağlam qidalanmaq, həm də ləzzətli yeməklər dadmaq üçün buxarda bişirmək ən doğru üsuldur. Buxarda bişən qidaların kalorisi aşağı olduğundan xüsusilə diyeta edənlər, çəkisini qoruyub saxlayanlar, şəkər xəstələri üçün idealdır.

Buxarlı bişiricilər daha keyfiyyətli və dadlı yeməklər əldə edə bilməyimiz üçün ən böyük köməkçilərimizdəndir. Bəs, doğru cihazı necə seçməli? İlk olaraq, buxarlı bişirici qabının zərərsiz bir materialdan hazırlandığından əmin olun. Ucuz olduğu üçün markasız və şübhəli bişiricilər alsanız, ləzzətli və keyfiyyətli yeməklər əvəzinə daha təhlükəli bir vəziyyətlə qarşı-qarşıya qala bilərsiniz.

 Buxarlı bişiricilər seçərkən onların enerjiyə qənaət edib-etmədiyini araşdırın. Həmçinin buxarlı bişiricinin qabındakı yemək su ilə birbaşa təmasda olmamalıdır. Bütün bunları nəzərə alaraq özünüzə uyğun olan buxarlı bişiriciləri əldə edə bilərsiniz.